WijnkoelkastWijnkoelerWijn koelen
Ondanks dat witte wijn vaak koeler geschonken wordt dan rode wijn, is het over het algemeen beter om een wijn iets kouder dan warmer te schenken. Zoete rode wijnen kunt u bijvoorbeeld op kamertemperatuur serveren, terwijl u zoete witte wijn eerst minstens 4 uur goed moet koelen. U kunt een fles wijn natuurlijk koelen in een normale koelkast, of snel in de vriezer. Het is echter wel zo handig om, afhankelijk van het type wijn, handmatig een temperatuur in te stellen. Een goede wijnkoelkast of wijnklimaarkast is hierbij dus van belang.  Een mooie glazen deur en LED-verlichting maakt dit een mooi onderdeel in uw keuken of woonkamer.

U kunt er ook voor kiezen om de koeling in te laten bouwen in, bijvoorbeeld, uw keuken. Er zijn ook kleine versies bechikbaar. Deze kunt u in de zomer gezellig gebruiken bij feestjes in de tuin of op een balkon.

Aan tafel kunt u de wijn op de juiste drink temperatuur houden met een mooie design koeler. Het is tegenwoording zelfs mogelijk om wijn koud te serveren door middel van een elektrische koeler aan tafel. Hiermee koelt u elke wijn binnen een kwartier.


Waar te koop?

Deze koelkasten zijn te koop bij bouwmarkten en groothandels zoals Gamma en Makro. De meeste grote electronicamerken zoals Samsung, Miele en Candy hebben inmiddels ontdekt dat mensen ook thuis graag een goed gekoelde wijn schenken. Natuurlijk is een goede wijklimaatkast essentieel voor elk horeca bedrijf.  Online kunt u wijkoelkasten bestellen.