WijnrekAls u een mooie fles wijn heeft besteld wilt u deze natuurlijk netjes opbergen. Als u geen beschikking heeft over een wijnkoelkast of wijnkelder, kunt u een wijnrek bijvoorbeeld plaatsen in een eventuele garage of bijkamer. Let er hierbij op dat u hier alleen wijn plaatst die goed blijft in de temperatuur van de ruimte.

Wijnrekken kunnen gekocht worden in winkels als Xenos, Hema, Blokker en Ikea. U kunt natuurlijk ook even rondkijken op marktplaats. Hier worden vaak gebruikte maar mooie wijnrekken aangeboden voor een gunstige prijs.

Natuurlijk is het makkelijk om online even rond te kijken naar deze rekken. Provinum heeft een zeer uitgebreid aanbod. Zo verkopen ze wijnmeubels waarin vanaf 6 tot 120 flessen gelegd kunnen worden. Deze wijnkasten zijn vaak van hout of ijzer. Naast het feit dat deze rekken de wijn op een mooie manier tentoonstellen, zijn deze design meubels ook zeer mooi om te zien. U kunt een keuze maken uit wijnleggers en wandmeubels. Bij de wijleggers stapelt u de flessen op elkaar. Bij de wandmeubels schuift u de flessen netjes in het meubelstuk.

Tips

  • Let er bij uw keuze ook op dat alle halsvormen in het rek passen. In sommige rekken is het bijvoorbeeld niet mogelijk om champagneflessen te plaatsen.
  • Sommige wijnrekken zijn gemaakt uit modules. Mocht uw wijncollectie later te groot worden voor het rek, dan kunt u altijd modules bijplaatsen.
  • Zorg dat de wijnetiketten altijd makkelijk leesbaar zijn, ook als het wijnrek vol is.
  • Er zijn wijnrekken op wieltjes beschikbaar. Dit is vooral handig wanneer u niet zeker bent van de locatie in uw huis.